Waar_lig_je_wakker_van_verhuurder_lockdown_korting_ANKO

De laatste lockdown ligt alweer ver achter ons, maar de meeste kappers voelen de gevolgen van de coronacrisis nog steeds in hun portemonnee. Gelukkig hebben kappers recht op huurkorting, omdat ze tijdens de lockdown hun gehuurde pand niet konden gebruiken voor het uitoefenen van hun beroep. Maar recht op iets hebben, betekent helaas niet automatisch dat je het krijgt…

Jouw onwillige verhuurder is niet de enige die tegenstribbelt. Er is nog steeds regelmatig discussie tussen huurders en verhuurders over ‘lockdownkorting’. Sommige verhuurders denken dat deze korting niet geldt voor de derde lockdown. Maar dat klopt niet!

In december 2021 heeft de Hoge Raad beslist dat – bij een huurovereenkomst die gesloten is voor 15 maart 2020 – het redelijk is dat de huurprijs aangepast wordt als het bedrijf niet of nauwelijks kon ‘draaien’ door de coronamaatregelen. Deze huurvermindering kan worden berekend met de zogenaamde ‘vastelastenmethode’.

Vraag alsnog huurkorting aan

Het is nog niet te laat om de huurkorting aan te vragen voor de periode van 19 december 2021 tot en met 14 januari 2022. Op anko.nl/lockdownkorting vind je een rekenvoorbeeld en voorbeeldbrief die je kunt gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.

En natuurlijk helpen Pieter Holtrigter en Inge Bruinsma, juridisch adviseurs van de ANKO, jou graag als je er niet helemaal uitkomt. Bel of mail voor ondersteuning naar 035 – 525 95 00 of info@anko.nl.