Met de Greenhot® all-in-one hybride vermarmingsketel

Verlaag_energiekosten_spaar_milieu_Greenhot_ANKO

Wil je met jouw kapsalon ‘van het gas af’ maar zie je op tegen al het gedoe dat dat met zich meebrengt? Kies dan voor de Greenhot® All-in-one hybride -verwarmingsketel. Deze ketel is binnen een halve dag geïnstalleerd, verdient zichzelf snel terug en is beter voor het milieu. Carla Hatzmann: “In het gebruik merk je geen verschil.”

Greenhot Solutions uit Nieuwegein brengt sinds 2020 – combiketels van het merk LOTUS op de Nederlandse markt. Deze ketels verwarmen met waterstof. Het bijzondere aan deze ketels is dat ze zelf waterstof maken. Met dit systeem worden geen stoffen meer aangevoerd, geen stoffen opgeslagen en wordt er helemaal niets meer afgevoerd. Deze hybride verwarmingsketels zijn honderd procent milieuvriendelijk.

Efficiënt en ecologisch

Voor de technisch geïnteresseerden: de ketel wekt waterstof op door middel van elektrolyse. Dit proces gebruikt elektriciteit om watermoleculen te splitsen in waterstof- en zuurstofgas. Bij verbranding wordt de vrijgekomen warmte gebruikt om het water voor de cv-installatie en het kraanwater te verwarmen. De gevormde waterdamp wordt opgevangen, koelt af en komt weer als water terug in de ketel. Het is een volledig gesloten systeem waaraan niets wordt toegevoegd en geen stoffen als koolmonoxide of stikstofoxiden vrijkomen. De onderhoudsmonteur moet alleen eens in de twee jaar het elektrolysewater verversen. Dit maakt het systeem veilig, ecologisch en efficiënt in warmteopwekking. Bovendien zijn de ketels geruisloos en zijn dus in alle ruimtes van een kapsalon of woning te plaatsen.

Energiecrisis

Carla Hatzmann is eigenaar van Puur Kappers in Epe. Haar kapsalon is geen standaard kapperszaak, legt ze uit. “Wij zijn gespecialiseerd in haar- en hoofdhuidproblemen. Wij proberen zoveel mogelijk haarherstellend te werken.” Carla ontwikkelt momenteel een nieuwe opleiding rondom het thema hoofdhuidproblemen en heeft de ambitie om er een erkende opleiding van te maken. Ze begeleidt ook jonge ondernemers in het kappersvak. “Met al mijn ervaring help ik ze bij de gevaren die je in het ondernemerschap tegenkomt.” Eén van die gevaren is de energierekening, die sinds de energiecrisis bij menig ondernemer hoog op het kostenlijstje staat. Carla: “Wij hadden een traditionele cv-ketel op gas en daar wilde ik vanaf, vanwege de hoge gasprijzen en vanwege het milieu.” Ze is een zelfverklaard fan van waterstof en ze ging online op onderzoek. Zo kwam ze bij Greenhot Solutions terecht.

Terugverdientijd

“Er kwam een adviseur van Greenhot Solutions langs. Hij bekeek de situatie hier ter plekke: om hoeveel ruimtes en vierkante meters gaat het? Waar hangt de huidige cv-ketel? Wat is het vermogen van de aanwezige zonnepanelen? Daar komt een advies uit met een prijsopgave.” Omdat de ketel zich bij Puur Kappers in enkele jaren terugverdient, was Carla snel overtuigd. “Het financiële aspect is positief natuurlijk. Wat ook helpt is dat je niet hoeft te verbouwen. De oude cv-ketel gaat eruit, de nieuwe ketel komt op dezelfde plaats. In een halve dag is het gepiept. De nieuwe duurzame ketel past ook naadloos bij ons concept: back to basics. Dat is een mooie bijkomstigheid. Het laat zich lastig omschrijven, maar ik vind het een fijne warmte die de ketel geeft. De Greenhot All-in-one hybride-ketel is goedkoper dan een gasketel, is eenvoudig te installeren, is beter voor het milieu en in het gebruik merk je geen verschil. Het is een fijn systeem en ik ben er heel blij mee. Thuis heb ik er inmiddels ook één.”

De installateur aan het woord

Andrew Chandra, van installatiebedrijf Solar Unit, kan het verhaal van Carla alleen maar beamen. Ook hij is vol lof over deze verwarmingsketels. Andrew: “Als bedrijf met passie voor ons vak en respect voor het milieu, vonden we in Greenhot Solutions een gedegen business partner met een zelfde visie.”

Voor Solar Unit zijn de hybride ketels van Greenhot Solutions een bewuste keuze, en werken we inmiddels nauw samen. Andrew: “Het is een mooie aanvulling op onze portfolio van fabrikanten waar wij mee samenwerken. Merken die bijdragen aan onze missie: het verenigen van (vak)mensen en groenere oplossingen, om zo duurzame eerlijke producten bereikbaarder te maken voor iedereen”. Wil je meer weten en zien hoe het systeem in de praktijk werkt? Neem gerust contact op met Greenhot Solutions, bereikbaar via telefoon 085 – 4011 966 of e-mail info@greenhot-solutions.nl

Om kappers deze zomer helemaal in het zonnetje te zetten: onder elke gekochte Greenhot® All-in-one hybride verwarmingsketel verloot Solar Unit een gratis complete PV-installatie met 6 zonnepanelen. Daarnaast kunt u profiteren van een extra korting van € 200,- bij de aankoop van een Greenhot® All-in-one hybride verwarmingsketel.

Wilt u meedoen aan deze actie en kans maken op de gratis PV-installatie? Vraag dan direct een offerte aan via www.greenhot-solutions.nl en gebruik de actiecode KNIPSU28 om van de korting te profiteren.