Vakmensen_verdienen_beloning_ANKO

Ik ben ontzettend blij met – en trots op! – mijn fantastische medewerkers! Als je werkt met personeel, valt of staat het succes van je salon bij een ijzersterk team. Als kappers verdienen we nou eenmaal onze centen met onze handen en met de handen van ons personeel. Daarom is de krapte op de arbeidsmarkt ook zo verrekte lastig en moeten we er als branche alles aan doen om aantrekkelijk te blijven voor getalenteerde vakmensen.

Dat we het mooiste vak van de wereld hebben is helaas niet genoeg om aanwas van nieuwe mensen te garanderen. In de nieuwe cao die per 1 juli van kracht wordt hebben we daarom een flinke loonsverhoging afgesproken. Sommige ondernemers zijn daar boos over. En ik snap ook heel goed dat het pittig is in deze tijden; we hebben allemaal te maken met flinke kostenstijgingen, hoge regeldruk en ik ken genoeg saloneigenaren die de klap van de coronacrisis nog niet te boven zijn.

Maar toch; het kan niet zo zijn dat een ongeschoolde kassière bij de supermarkt meer verdient dan de vakman of – vrouw in jouw salon. Deze loonsverhoging is ook een manier om de status van het kappersvak verder te verhogen. Iets wat we bij de ANKO heel belangrijk vinden! Daarbij willen we ook de uitstroom van medewerkers richting het zzp-schap beperken. Ik heb gemerkt dat ook consumenten hier begrip voor hebben wanneer ik een verandering in tarief toelicht.

Winstpunt in de nieuwe cao is ook dat de loondoorbetaling bij ziekte in het tweede jaar wordt teruggebracht van 100 procent naar 70 procent. Zo worden werkgevers met langdurig zieke medewerkers minder hard getroffen.