Stoel_huren_verhuren_tips_ANKODe populariteit van stoel(ver)huur bij kappers neemt nog steeds toe. Maar let op: het huren of verhuren van een kappersstoel is niet iets wat je in een handomdraai hebt geregeld. Net zoals bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, zijn er vele zaken om rekening mee te houden.

Op de website van de ANKO kun je meer informatie over stoelhuur vinden. Handig om te lezen voordat je met de ANKO Ledenservice contact opneemt. Denk jij erover na om een stoel te huren of verhuren? Lees dan deze tips:

5 tips voor een stoelverhuurder

  1. Als je zelf huurder van de bedrijfsruimte bent, ga dan na of onderhuur aan een stoelhuurder niet in strijd is met de huurovereenkomst die jij hebt getekend.
  2. Bereken een huurprijs waarbij een stoelhuurder in staat moet zijn om zowel de huur aan jou te betalen, als een volwaardig inkomen te verwerven.
  3. Wellicht is de potentiele stoelhuurder nu een werknemer van jou, of is dat ooit geweest. Kijk dan extra goed uit dat je geen gedrag vertoont dat lijkt op een werkgever-werknemer relatie.
  4. Neem de tijd voor het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst. Achteraf kun je namelijk niet eenzijdig wijzigingen doorvoeren.
  5. Leg in de huurovereenkomst vast hoe zal worden omgegaan met een (corona) lockdown in relatie tot de te betalen huurprijs.

5 tips voor een stoelhuurder

  1. Bezoek de kapsalon/ bedrijfsruimte een aantal keer om te beoordelen of de dagelijkse sfeer bij jou past en bij het imago dat jij wilt hebben.
  2. Ga na of er sprake is van huur of onderhuur van de bedrijfsruimte.
  3. Leg in de huurovereenkomst vast hoe zal worden omgegaan met een (corona) lockdown in relatie tot de te betalen huurprijs.
  4. Kijk goed naar de bijkomende kosten. De huursom is namelijk slechts een onderdeel van het totale kostenplaatje.
  5. Word lid van de ANKO om aangesloten te zijn bij de Geschillencommissie. Klachten van consumenten over jouw dienstverlening kunnen dan laagdrempelig worden opgelost.

Workshop

Ben je saloneigenaar en wil je een stoel verhuren? Tijdens de workshop Stoelverhuur van de ANKO Academie word je op de hoogte gebracht van alle informatie die je nodig hebt om goed van start te kunnen gaan. Natuurlijk kun je voor je vragen over stoel(ver)huur ook terecht bij de ANKO Ledenservice via 035-525 95 00 of info@anko.nl.