Recharge_finance_ANKO

Wil jij een succesvolle salon? Dan moet je als ondernemer goed grip houden op je financiën. Op het moment is dit dan ook hot topic bij ondernemende kappers. Heb je vragen of advies nodig over dit onderwerp, dan kan de ANKO je helpen. In dit artikel geeft Jos Oortwijn, ondernemersadviseur bij de ANKO, je alvast een paar tips!

Vermijd paniekvoetbal

De afgelopen jaren waren zwaar voor de kappers; corona, hoge inflatie en stijgende kosten hebben ervoor gezorgd dat sommige ondernemers het nog steeds moeilijk hebben of zelfs schulden hebben opgebouwd. Veel ondernemers houden dit liever voor zich en kiezen er soms voor om bijvoorbeeld te stoppen, hun salon te verkopen of over te gaan tot stoelenverhuur. Maar dit is lang niet altijd nodig. Wees altijd open en eerlijk naar je boekhouder toe en bekijk samen de mogelijkheden. Kies niet voor paniekvoetbal met het risico dat je later spijt krijgt van ad-hoc besluiten.

Stijging van de CAO-lonen, hoe ga je hiermee om?

Vanaf 1 juli gaat de nieuwe cao van kracht, met daarin een stapsgewijze stijging van de lonen. Dit kan aanleiding zijn om nog eens goed te kijken naar je kosten en je kostprijs per minuut opnieuw uit te rekenen. De ANKO kan hierbij helpen. Kijk maar eens op anko.nl/kostprijs of neem contact op met de ANKO Ledenservice.

Meer winst maken

Gelukkig zijn er ook genoeg ondernemers waarmee het weer goed gaat. Soms maken ze zelfs meer winst dan voorheen. Helaas kun je dan geconfronteerd worden met een hoge belastingaanslag. Maar hier is iets aan te doen: omdat veel ondernemers de afgelopen jaren een lager inkomen hadden, is er een mogelijkheid om te ‘middelen’ over drie jaar. Deze regeling liep af op 1 januari 2023 maar je kunt hier nog tot en met 2024 gebruik van maken. Overleg met je boekhouder hoe je het beste kunt middelen, want het kan je veel geld schelen of zelfs opleveren!

Hulp of advies nodig op het gebied van je financiën?

Als lid van de ANKO weet je dat de ANKO Ledenservice je altijd bijstaat bij al je ondernemersvragen en uitdagingen. Maar soms wordt de situatie ingewikkelder of specialistischer. Dan is het fijn en belangrijk dat er een expert meekijkt. Mooi dus dat je als lid gebruik kunt maken van 2 uur gratis advies! Dit kan juridisch advies zijn, ondernemersadvies of advies over personeelszaken.

(Nog) geen lid van de ANKO?

Dit zijn nog meer voordelen van het lidmaatschap:
– Vijf dagen per week bereikbaar voor jouw ondernemersvragen.
– Altijd online toegang tot de meest actuele informatie en handige downloads.
– Fors besparen op verzekeringen, Buma/Sena, De Leestafel en nog veel meer!
– Korting op alle trainingen en workshops van de ANKO Academie.
– Vier keer per jaar ontvang je het ondernemersblad ANKO Kapperszaken.
– Toegang tot onderzoeken over consumentengedrag.
– Je draagt bij aan een sterke lobby voor de kappersbranche in Den Haag

Lid worden of informatie ontvangen?
Neem dan contact op met de ANKO: info@anko.nl of 088 – 99 87 500.