Als je dit leest is het inmiddels hoogzomer en hopelijk heb je een heerlijk positieve sfeer om je heen gecreëerd, want dan komt deze uitgave van ANKO Kapperszaken pas écht goed tot zijn recht. Terwijl ik dit schrijf, begin juni, lijkt na een lange periode van mineur, de wereld helemaal omgeslagen. De besmettingen nemen in razend tempo af en zelfs over het loslaten van de basisregels wordt al gesproken.

Alle seinen lijken op groen te staan, ook economisch. De werkeloosheidscijfers zijn relatief laag en de economie schijnt ongekend hard op te veren volgens alle statistieken en prognoses. Spaarpotten zitten vol en de consument is zeer bereid geld uit te geven aan horeca, vakanties en… de kapper! Iedereen is blij en ik merk dat mensen hun uiterlijk weer belangrijk vinden. Er wordt gemakkelijk voor uitgebreide behandelingen gekozen en ook producten gaan vlot over de toonbank.

Ik ben dus optimistisch, maar ook realistisch. Want er is in de afgelopen tijd een enorm gat geslagen met veel schulden en achterstallige belastingen. Ik hoop dan ook van harte dat alle ANKO-leden de kansen die deze zomer brengt en het optimisme van de consument dubbel en dwars kunnen verzilveren.

Binnen de ANKO zijn we inmiddels druk bezig met de voorbereiding van een nieuw meerjarenplan voor 2022 – 2025. Dat is een enorme uitdaging in een snel veranderende wereld. We leggen ons oor dus eerst goed te luisteren, zowel binnen als buiten de vereniging, om alle factoren die van invloed zijn op onze branche in kaart te brengen. We willen leden immers zo goed mogelijk ondersteunen en jou in staat stellen een goede boterham te verdienen.

Daarom spreken we heel veel leden. Hun gedrevenheid en betrokkenheid zorgen keer op keer voor een grote smile op mijn gezicht. Ook voor hun doorzettingsvermogen en optimisme heb ik enorm veel respect, want ik weet dat het niet altijd vanzelfsprekend is.

Maar hou dat vast, dat optimisme en die positiviteit! Het maakt het leven een stuk aangenamer. En ik ben ervan overtuigd dat het bijdraagt aan je succes als ondernemer. Ik wens alle ANKO-leden een succesvolle, stralende zomer!