Column_voorzitter_op_neer_ANKO

Maurice Crusio, voorzitter

Als ik deze column schrijf is het begin maart en zijn we net verlost van alle coronamaatregelen. Reden voor een feestje zou je zeggen! Maar sinds een paar dagen is er ook een oorlog gaande in Europa, die ons allemaal grote zorgen baart en waar we ongetwijfeld nog negatieve economische effecten van zullen gaan ondervinden. Op en neer…

We hebben bovendien net met z’n allen de stormen Corrie, Dudley, Eunice en Franklin doorstaan. Mijn hemel wat ging het tekeer! En nu schijnt de zon en vieren mensen carnaval, genieten van wintersport of gewoon weer van het ‘vrije’ leven. Op en neer…

Op en neer, ups & downs: zo is het leven! Maar ik denk dat ik niet de enige ben die het gevoel hee  dat de dalen de laatste tijd dieper lijken en daardoor de pieken automatisch ook hoger. En dat dan ook nog eens in een razend afwisselend tempo. Een rollercoaster dus! Maar ik ben als mens, als ondernemer én als bestuurder een rasoptimist en dus is mijn devies: laten we die pieken bij de kladden grijpen! Laat je leiden door het positieve, om je te wapenen tegen het negatieve.

Een dankbare klant, die talentvolle medewerker, een goede dagomzet, de veerkracht van collega ANKO-leden, de vaktrots van ál mijn medekappers; het zijn zaken die mij energie geven om deze rollercoasterride te doorstaan. Ik hoop dan ook dat we op 11 april tijdens de Haarmodelijn, met z’n allen weer met volle overtuiging ons prachtige vak zullen vieren.

En hetzelfde natuurlijk op 11 mei bij de uitreiking van de Coiffure Awards! Samen met al die mensen – medewerkers en onder nemers, live aanwezig of via de livestream – die het werken in de kappersbranche een feest maken. Als ANKO zullen we dit keer geen Ondernemers Award uitreiken, maar wel een ode brengen aan de mensen voor wie de corona-rollercoaster het heftigste was: ondernemende kappers!