Ondernemen_kappershaart_vooruitzien_ANKO

Vooruitzien, plannen maken, nieuwe dingen uitproberen; als ondernemers zijn we voortdurend met de toekomst bezig. Hoe kan ik mijn efficiency verder optimaliseren, nog beter grip houden op de kosten, zonder af te doen aan de kwaliteit die de klant ervaart? Ik denk dat een goede ondernemer daar altijd mee bezig is, bijna als een tweede natuur.

Vooruitdenken zit ‘m vaak in kleine dingen, kleine beslissingen. Maar als het gaat over grote dromen en grote beslissingen – een verbouwing of verhuizing, personeel aannemen, starten met stoelverhuur, dat soort dingen – dan is het vooral zaak om ruimte in je agenda én je hoofd te maken voor ‘plannenmakerij’. Grote beslissingen vragen om focus, aandacht en een goede voorbereiding.

Dat klinkt misschien logisch vanuit ondernemersperspectief, maar de meeste ondernemers in onze branche zijn zelf ook kappers. En ons kappershart heeft zo nu en dan een ander karakter dan ons ondernemershart. Kappers zijn creatief, laten zich graag inspireren en beslissen dan soms impulsief.

Ik denk dat het de kunst is om als ondernemer gebruik te maken van die kapperscreativiteit. Als dat je lukt, heb je een match made in heaven! Maar als jouw kappershart wat harder klopt dan je ondernemershart, dan kan dat betekenen dat je die zakelijke kant een boost moet geven.

Geen probleem natuurlijk als je lid bent van de ANKO! Of je nou pas net gestart bent als ondernemer of misschien juist denkt aan stoppen; de ANKO helpt je om vooruit te kijken. Dat doen we met trainingen, workshops, advies (vergeet niet om je jaarlijkse 2 uur GRATIS advies te gebruiken!) en hopelijk ook met de inspirerende verhalen in deze editie van ANKO Kapperszaken!