Als ambitieuze ondernemer ben je nooit uitgeleerd en moet je jezelf blijven ontwikkelen. De ANKO Academie helpt je daarbij. Met allerlei praktische workshops en trainingen – live of online! – helpen we je om het succes van jouw salon te vergroten. Dit najaar is het aanbod vernieuwd en uitgebreid en als ANKO-lid krijg je natuurlijk flinke korting! Welke training of workshop zou jou vooruit helpen? Ontdek het aanbod en maak kennis met de trainers! Voor meer informatie over data en locaties en om je in te schrijven ga je naar anko.nl/academie.

Vernieuwd! Motiverend leidinggeven 1, 2 & 3

Voel je je soms meer politieagent dan ondernemer? Wil je een ‘leider’ zijn, maar moet je vaak de ‘baas’ spelen? Hoor je vaak ‘ja maar’? Wil je je medewerkers motiveren, stimuleren en conflicten voorkomen? Schrijf je dan in voor Motiverend Leidinggeven 1.

Heb je Motiverend Leidinggeven 1 gevolgd en wil je je persoonlijke leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen en dieper ingaan op coachend leidinggeven? Dan is Motiverend Leidinggeven 2 de training voor jou.

In de training Motiverend Leidinggeven 3 krijg je tools om lange termijn doelstellingen te vertalen naar de dagelijkse praktijk, zodat je deze ook behaalt, zonder conflicten en negatieve emoties.

Trainers: Karin de Graaff of Miriam IJsseldijk

Je eigen RI&E in 2,5 uur

Als jij met personeel of leerlingen werkt, dan verplicht de Arbowet je om een RI&E te hebben, een Risico Inventarisatie & Evaluatie met daarbij een plan van aanpak. Natuurlijk maak je die RI&E en dat plan, want het is in het belang van je mensen, maar een echt populaire klus is het niet bij veel kappers. Snappen we! Daarom is er de mogelijkheid om de RI&E samen in te vullen tijdens een online sessie. Stok achter de deur en lekker snel klaar!

Trainer: Miriam IJsseldijk

Vernieuwd! Professioneel opleiden (praktijkopleider)

Goede leerbedrijven en praktijkopleiders zijn onmisbaar voor de opleiding van nieuwe medewerkers. Tijdens deze training leer je alles over de nieuwe generatie leerlingen – Gen Z! – en werk je aan je eigen ontwikkeling om je leerling zo goed mogelijk te begeleiden. Een training als deze is een vereiste als je erkend leerbedrijf wil worden. En je volgt ‘m op een manier die jij fijn vindt; live of online!

Trainers: Sandra van der Kolk, Robert Douma of Karin de Graaff

Nieuw! Beeld ontwerpen met canva

Voor mooi vormgegeven afbeeldingen op jouw social media kanalen hoef je geen professionele designer te zijn. Met het online design platform Canva maak je in een handomdraai toffe afbeeldingen en video’s die jouw doelgroep aanspreken. Maak tijdens deze online workshop kennis met het platform en creëer je eerste ontwerp!

Trainers: Ellen Ribbers en/of Megisa Ceder

E-mailmarketing voor kappers

Wil jij jouw klantenbinding verhogen en meer (herhaal)afspraken halen uit je nieuwsbrieven? Met de juiste inzet van e-mailmarketing kan dat. Of je nu een kleine salon hebt of meerdere vestigingen, communiceren via e-mail mag niet ontbreken. En je kan het helemaal zelf! In deze online workshop geven we je tips, tools en strategieën om direct aan de slag te gaan met e-mailmarketing.

Trainers: Ellen Ribbers en/of Megisa Ceder

Vernieuwd! Stoelenverhuur

Stoelenverhuur is populair! In steeds meer salons worden werkplekken ver- en gehuurd. Maar het heeft voor- en nadelen en er zijn een paar juridische en fiscale haken en ogen. Zorg dat je weet waar je aan begint en volg eerst deze vernieuwde, interactieve workshop, waarin je meteen aan de slag gaat met een case die past bij jouw situatie.

Trainers: Pieter Holtrigter en Han Eggen

Bedrijfsopwaardering & -opvolging

Het is een belangrijke stap als ondernemer: de verkoop van je salon. Misschien al op korte termijn, misschien pas over een paar jaar. Maar als het moment nadert dan wordt het tijd om je erin te gaan verdiepen. Wat betekent zo’n verkoop precies en wat komt er allemaal bij kijken? Deze praktische workshop zorgt voor een uitstekende voorbereiding.

Trainer: Han Eggen

Trainers

Karin de Graaff – trainer ‘Professioneel opleiden’ en ‘Motiverend Leidinggeven’
Als tiener werd Karin al verliefd op het kappersvak. Op haar 24e startte ze als ondernemer en in de daaropvolgende twintig jaar runde ze twee succesvolle salons. Na de verkoop van haar salons heeft Karin startende ondernemers begeleid en gaf ze coaching op de werkvloer. Haar ervaringen weet ze met passie over te brengen in de trainingen die ze geeft.

Miriam IJsseldijk – trainer ‘Motiverend Leidinggeven’ en ‘Je eigen RI&E in 2,5 uur’
Het kappersbestaan kent voor Miriam geen geheimen. Ze groeide op in een kappersfamilie en kent de ins en outs van onze branche. Met veel passie geeft ze al vele jaren ondernemende kappers inzicht in de wisselwerking tussen leidinggevende en medewerker en ze leidt je heel vlot door het maken van je eigen RI&E!

Sandra van der Kolk en Robert Douma – trainers ‘Professioneel opleiden’
Sandra is voor veel van onze leden hét gezicht van de ANKO omdat ze naast trainer ook relatiemanager is en wekelijks ANKO-leden bezoekt in hun salon. Ze kent deNederlandse kappersbranche en de dynamiek ervan écht op haar duimpje. Ze helpt jou maar wat graag om kleine of grote stappen te zetten in jouw ontwikkeling.

Robert Douma is niet alleen kapper en ondernemer; hij heeft ook ruime ervaring als docent haarmode en geeft zowel theorie- als praktijkles. Dit zorgt ervoor dat hij veel weet over de huidige kappersleerlingen. Kennis die hij graag met je deelt, zodat jij jouw leerlingen optimaal kunt begeleiden.

Megisa Ceder & Ellen Ribbers – trainers ‘Beeld ontwerpen met Canva’ en ‘E-mailmarketing voor kappers’
Megisa en Ellen hebben beiden een achtergrond in de marketing en communicatie en zijn gespecialiseerd in social media en e-mailmarketing. Ze werken allebei als communicatieadviseur bij de ANKO en kennen de kappersbranche. Met plezier en passie helpen ze je stappen te zetten naar een professionelere marketing van jouw salon!

Pieter Holtrigter en Han Eggen – trainers ‘Stoelenverhuur’
Pieter Holtrigter is juridisch adviseur bij de ANKO en heeft al heel veel ondernemers in de kappersbranche bijgestaan bij uiteenlopende juridische zaken. Onafhankelijk ondernemersadviseur Han Eggen staat al jaren ondernemers in de kappersbranche bij. De heren bundelen hun kennis in de vernieuwde workshop Stoelenverhuur.

anko.nl/academie