(En jij bent er 1 van!)

De ANKO is geen bedrijf, maar een vereniging. Net als in een kappersbedrijf moet de boel goed gerund worden: er is een heldere koers nodig, gezonde financiën, capabele medewerkers, etc. Maar in tegenstelling tot de meeste kappersbedrijven, heeft de ANKO niet één eigenaar. Want de vereniging is van alle leden! Hoe zorg je er nou met meer dan 5000 ‘eigenaren’ voor dat de zaak niet in het honderd loopt?

Het antwoord is: verenigingsdemocratie. Alle leden van de ANKO hebben een stem in wat de ANKO doet. Of je die stem ook gebruikt is aan jou. In de loop der jaren hebben de leden samen een systeem bedacht waarin alle stemmen gehoord kunnen worden. Nou kunnen we in dit artikel natuurlijk uitgebreid gaan uitleggen hoe dat systeem werkt, maar het is makkelijker om het je te laten zien. Dus pak je telefoon erbij en ga naar anko.nl/democratie.

Filmpje bekeken? Dan nu de grote vraag: hoe wil jij je stem gebruiken? In de ANKO Ledenraad zitten 20 leden en samen vertegenwoordigen zij alle leden. Dit jaar loopt de termijn van tien van deze Ledenraadsleden af. Dit najaar zijn er daarom verkiezingen voor de Ledenraad, waarover alle ANKO-leden nog uitgebreid geïnformeerd worden. Ga jij stemmen op jouw favoriet? Of wil je liever zélf in de ledenraad? Wat het ook wordt, we nodigen je van harte uit om mee te denken en mee te beslissen! Laat jij je stem horen?