Mark van Westerop (47)
“Voor de derde keer Hairdresser of the Year worden bij de Coiffure Awards is heel speciaal, omdat het voor mij een afronding betekent; volgend jaar treed ik toe tot de hall of fame. Toen ik op mijn 19e een salon opende, had ik een doel voor ogen: de állerbeste in het vak worden. Door mijn drive bleef ik leren en mezelf continu ontwikkelen. Wat mijn kracht is? Ik kan het ondenkbare denkbaar maken en daarnaar handelen. Voor mij betekent dat werken voor mooie merken, presentaties en shows geven en awards winnen. Als ondernemende kapper ben ik creatief, inspirerend én heb mijn (financiële) zaken op orde. Die combinatie is redelijk uniek, denk ik.”

Marks partner Ed Noijons en rechterhand Louise Vlaar

“Ed en ik zij n veertien jaar bij elkaar. Hij staat volledig achter mij en geeft mij de ruimte om mij n passies te volgen. Hij doet er alles aan – ook qua management en taken in de salon – om mij te ondersteunen en ontzorgen. Louise zet zich al vijftien jaar onafgebroken in voor de salon. Hoe meer ervaring ik opdoe, hoe moeilijker het wordt om mensen in mijn omgeving te vinden waar je je aan kunt optrekken. Louise is iemand waar ik goed mee kan sparren en waar ik én heb mijn (financiële) zaken op orde. Die combinatie is redelijk uniek, denk ik.” zet zich al vijftien jaar onafgebroken in voor de salon. Hoe meer ervaring ik opdoe, hoe moeilijker het wordt om mensen in nog altijd zelf van leer.”

Marks opa, Piet Blom

“Mijn opa begon als knecht bij een boer, maar heeft uiteindelijk een prachtig, eigen boerenbedrijf opgebouwd. Hij was een harde werker; Piet Peesjes, werd hij door iedereen in de omgeving genoemd. Van hem leerde ik een belangrijke levensles: wees niet te happig als je een aanbod krijgt. Dat heb ik altij d meegenomen, nu nog als ondernemer; laat een aanbod even bezinken. Streep de plussen en minnen tegen elkaar af. Kijk, vergelijk en durf te onderhandelen, is mij n advies!”

Vrienden Kees en Alex

“Deze mannen ken ik al meer dan dertig jaar. Het mooie is dat zij – in andere bedrijfstakken – ook ondernemers zijn en dat zorgt voor leuke gesprekken. Het kan heel verfrissend zijn als iemand met een andere blik naar je bedrijf kijkt. En ze begrijpen het als geen ander als ik een eetafspraak moet afzeggen omdat er zakelijk plotseling iets tussenkomt. Ze motiveren mij, zijn altijd eerlijk en geven me een schop onder m’n kont als dat nodig is.”

Tineke Blom, moeder van Mark

“Mijn moeder is vrij behoudend en beschermend. Maar welke beslissing ik ook neem, van haar krijg ik de onvoorwaardelijke steun en liefde die alleen een moeder kan geven. Wij hadden het vroeger niet breed – reisjes en hippe schoenen zaten er niet in. De waarde van geld en het bewust daarmee omgaan – je geeft niet uit wat je niet hebt – is mij goed bij gebracht.”

Candy Dulfer

“Inmiddels doe ik nu meerdere jaren haar haar en heb ik fantastische projecten met haar mogen doen, waaronder de Ladies of Soul. Daar ben ik heel dankbaar voor. Candy inspireert mij ; ze kent het klappen van de zweep en ik heb veel van haar geleerd. Zij laat mij zien dat het verstandig is om rustig te blijven, wat er ook gebeurt en altijd in je eigen kracht te blijven staan. Zij is heel loyaal en trouw naar de mensen om haar heen en zorgt heel goed voor ze. Ik voel me goed bij haar; ze is een authentieke vrouw met een groot hart.”