Door L’Oréal Professionnel

De opwarming van de aarde heeft misschien wel permanente gevolgen voor de planeet: een stijgende zeespiegel, smeltende gletsjers, verzuring van de oceaan en extreme weersomstandigheden. L’Oréal Professionnel ziet het als haar taak om de planeet te beschermen en salons te leren hoe ze op een duurzame manier kunnen werken. Voor huidige en voor toekomstige generaties. Daarom heeft L’Oréal Professionnel nieuwe duurzaamheidsdoelen opgesteld, nieuwe producten ontwikkeld en nieuwe programma’s gelanceerd.

CO2-neutrale fabrieken #doel

We willen dat al onze producten in CO2-neutrale fabrieken worden gemaakt. Deze fabrieken maken gebruik van zonne-energie en nieuwe technologie-en waardoor ze zelfvoorzienend zijn in energie.

Recycled plastic en aluminium #doel

We willen dat al onze producten van gerecycled plastic en aluminium worden gemaakt. Zo geven we nieuw leven aan bestaand materiaal en verminderen we de afvalstroom.

Refill verpakking #product

De vernieuwde Serie Expert wordt al van 100% gerecycled plastic gemaakt en is daardoor CO2-neutraal en zeer milieuvriendelijk. Daarnaast is er nu een ecologische navulling beschikbaar met 70% minder plastic dan de fl acon. De fabriek waar deze verpakkingen worden gemaakt heeft bovendien een waterrecyclingprogramma. Zo verminderen we de hoeveelheid plastic afval.

Hairstylist for the future #programma

In 2021 hebben we het programma ‘Hairstylist for the future’ gelanceerd. Daarmee trainen en begeleiden we kappers om een duurzame salon te ontwikkelen door middel van duurzaam omgaan met afval, verantwoord omgaan met water en de overgang naar hernieuwbare energie.

Head up #programma

Duurzaamheid gaat niet alleen over het beschermen van de planeet, maar ook over het beschermen van belanghebbenden, zoals kappers. Uit onderzoek blijkt dat al 65%* van de kappers te maken heeft gehad met angst, depressie of burn-out. Daarom hebben we ‘Head up’, gelanceerd, een internationaal programma om de mentale gezond-heid van professionals te beschermen tegen deze mentale klachten. In de Benelux willen we 5.000 haarstylisten opleiden als onderdeel van dit initiatief. Al meer dan 110 jaar is L’Oréal Professionnel een leider die het verschil maakt in de kappersbranche. Met de producten en programma’s van L’Oréal Professionnel kun jij zelf ook een verantwoorde keuze maken en duurzame kappersbranche creëren.

Quentin Lanotte
Brand Business Leader L’Oréal Professionnel Benelux

*Uit een onderzoek gevoerd door L’Oréal Professionnel via het officiële Instagram-account van het merk (maart 2023), waarbij tot 1,8 miljoen haarliefhebbers werden bereikt.

L’Oréal Professionnel duurzaamheidsdoelen:
– 100% van de producten in CO2-neutrale fabrieken produceren;
– Geen nieuw plastic of aluminium in producten gebruiken;
– 5.000 haarstylisten binnen de Benelux tot ‘Head up’ opleiden.