Tijd_voor_volgende_stap_Ambition_ANKO

Als jij nog niet zo lang geleden gestart bent als ondernemer of pas een paar jaar bezig bent, dan ben je ongetwijfeld begonnen met ambitieuze plannen. Misschien is het inmiddels tijd om een volgende stap te zetten? Een stap naar meer omzet en meer succes? Maar hoe pak je dat aan? De ANKO is er voor ambitieuze ondernemers en helpt je graag op weg met 5 businessboosters!

Boost je financiën

Je wilt een mooie omzet draaien en een prettig inkomen genereren. Dan is het belangrijk om een goed en actueel inzicht te hebben in je financiën. Weet je wat jouw kostprijs is bijvoorbeeld? Goed om eens uit te rekenen, want het is essentiële informatie die je nodig hebt om je tarieven te kunnen bepalen. Kom je er niet uit? De ANKO kan je hierbij helpen. Kijk maar eens op anko.nl/kostprijs.

Boost je planning

Pak de kalender er eens bij en bekijk wat je er de komende maanden allemaal staat te gebeuren. Zijn er bijvoorbeeld speciale feestdagen waar je op in kunt haken? Heb je een goede planning voor deze drukkere dagen? Plan je nieuwsbrieven en social media ook alvast vooruit en maak tijd vrij om een planning te maken, eventueel samen met je team. Vooruit plannen kan je uiteindelijk veel tijd en energie besparen.

Boost je concept

Probeer eens wat afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken om je te focussen op je onderscheidend vermogen en je positie in de markt. Bestudeer de concurrentie in je omgeving en bepaal hoe jouw concept en aanbod zich onderscheiden van hen. Kijk eens goed naar de doelgroep(en) waar jij je op richt. Wat is hun behoefte? Breng hun profiel in kaart en ga op onderzoek uit hoe je deze doelgroep(en) het beste kunt bereiken. Wees niet bang om je dienstverlening en concept aan te scherpen, als dat nodig is. Be unique and tell it!

Boost je personeel

Als je met personeel werkt, is het succes van jouw salon voor een groot deel afhankelijk van het talent en de inzet van je team. Zorg dus dat je investeert in hun skills maar ook in hun motivatie. Bekijk bijvoorbeeld of je ze doorgroeimogelijkheden of flexibele werktijden kunt bieden. Tevreden en gemotiveerde medewerkers dragen bij een optimale klantbeleving en een positieve bedrijfscultuur. Investeer dus vooral ook in je eigen skills als leidinggevende! Zo kun je bij de ANKO Academie bijvoorbeeld de training Motiverend Leidinggeven volgen. Kijk maar eens op anko.nl/academie.

Boost je marketing

Nog steeds is (online) mond-tot-mond reclame een van de beste manieren om nieuwe klanten te krijgen. Veel mensen gaan op onderzoek uit voordat ze een salon binnen stappen. Zorg dus voor uitstekende dienstverlening en stimuleer je tevreden klanten om een review te schrijven. Ook voor en na foto’s zijn een top manier om te laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Je kunt de zichtbaarheid van jouw salon ook vergroten met online advertenties of door samen te werken met (micro)influencers. Opzoek naar meer marketinginspiratie? Lees het hier.