Hoe_gaat_het_nu_met_anko

Zij stonden eerder in ANKO Kapperszaken

Misschien herinner je je deze collega-ondernemers nog uit eerdere edities van ANKO Kapperszaken. Karin, de postmortale haarverzorger, holistische kapper Michelle en José, die als stoer covermodel poseerde. Hoe gaat het nu met ze? En hoe beleven ze deze coronatijd?

Instinctief vertrouwen en doodsangst

Karin Melissant: “Het gaat goed met mij. Maar mijn kijk op het leven, de wereld en mijn werk is heftig in beweging gebracht. Vanaf de eerste persconferentie ging dat van instinctief wantrouwen – hoe weten politici dat het nooit meer normaal wordt?! – naar doodsangst: niets durven aanraken met blote handen. Ik mocht niet aan de slag in mijn salon of uitvaartwerk doen, maar wél werken voor RTL Nieuws. Ontluisterend. Alsof het op slag uitvaartwerk was geworden: stijf gedesinfecteerd, handschoenen aan, mondkap voor en niet praten tijdens het make-uppen met een presentator zonder mondkapje. Begrijpelijk tijdens de eerste lockdown. Inmiddels vind ik de maatregelen disproportioneel, tegenstrijdig en onmenselijk. Ik durf nu te vertrouwen op mezelf en focus op gezondheid. Ik blijf geloven in liefde, mededogen en zelfverantwoordelijkheid in plaats van angstzaaierij, repressie en controle. Ik hoop met heel mijn hart dat de wereld opnieuw gevoel en oog mag krijgen voor zichzelf en elkaar en het menselijke, gezonde verstand weer tot leven komt.”

Lees hier meer over het werk van Karin.

Coachen en visie delen

Michelle van Coeverden: “In deze periode vind ik het belangrijk elkaar te ondersteunen, inspireren en verbinden. Ik heb mezelf gelukkig goed staande weten te houden gedurende de lockdowns, mede door de community rondom Mahara. Maar het is ook een spannende periode geweest, waarin ik de tijd heb genomen om te reflecteren. De uitkomst: ik wil graag kappers coachen. Ik geloof dat vele collega’s toe zijn aan een meer holistische werkvorm die dichter bij het hart ligt. Daarom ben ik een cursus aan het opzetten, waarin ik mijn visie op holistisch knippen wil delen met mijn collega’s. Ik wil graag een ruimte creëren waarin ze dichter bij zichzelf kunnen blijven en zo voor klanten nog meer een ervaring creëren. Daarom draag ik graag bij aan een meer volledige ervaring in de salon voor kapper en klant, zodat iedereen met een prettig gevoel naar huis gaat. Wat nou als iedereen een sprankel meekrijgt bij een kappersbezoek! Hoe mooi zou de wereld er dan uitzien!”

Lees hier over Michelles holistische manier van knippen.

Michelle_van_coeverden_ankoGeknokt met emoties

José Kox: “Het gaat heel goed met me. Ondanks de lockdowns ben ik blij dat ik gezond en gelukkig ben, en omringd door lieve mensen. De sluitingsperiode was een ‘rollercoaster’ aan emoties; teleurgesteld, verdrietig, onzeker. We hebben producten en kleursetjes verkocht en bedachten van alles om op social media te zetten, om maar in contact te blijven met onze klanten. Dit werd erg gewaardeerd! Verder was ik thuis de ideale huisvrouw, haha! Ik heb wel geknokt met mijn emoties en de financiële zorg. Ik ben uit mezelf een heel positief ingesteld persoon, maar het viel me niet altijd mee om dit te blijven. Toen er regelmatig geld van de spaarrekening doorgeschoven moest worden naar de lopende rekening, heb ik klanten gevraagd of ze een cadeaubon wilden kopen om mijn salon te steunen. Hier is massaal positief op gereageerd! Dit gaf me de hoop en steun om vol te houden. Laten we hopen dat we de salon niet weer opnieuw hoeven te sluiten en dat we nu weer kunnen opbouwen.”

Jose_Kox_anko