Staartje_Wolfgang_nieuwe_mindset_ANKO

Wij waren er zo aan gewend: in de donkerste en koudste periode van het jaar deden we de verwarming lekker hoog. We spaarden niet met licht, deden er juist nog wat extra sfeerlicht bij.

Is het even doorbijten en wordt alles dan weer zoals het was of komt de toekomst met een wisseling van het paradigma, dus een andere werkelijkheid met een nieuwe mindset? Ik denk dat we zeker anders moeten gaan denken en handelen. Minder consumeren, beter omgaan met resources en meer rekening houden met onze levensbasis, de natuur. Dat zijn maar enkele onderwerpen waar we ons de volgende generaties mee bezig zullen houden.

Kijk vooruit

Tijdens de jaarwisseling kijken we terug maar zeker ook vooruit. Wie het talent heeft vooruit te kunnen kijken of dit talent ontwikkelt, zal zich sneller in de nieuwe wereld thuis voelen en spelenderwijs met de nieuwe mogelijkheden experimenteren en kijken wat wél en niet werkt.

Maak keuzes

Ook voor onze branche betekent dit dat wij realistisch moeten blijven. Dat we meer oplossingsgericht en minder probleemgericht gaan denken en flexibel op de misschien wat hogere golven van de nieuwe werkelijkheid gaan leren surfen. Vooral dit talent wordt steeds belangrijker: keuzes maken en op tijd beslissingen nemen.

Bekijk ook even mijn vlog over dit onderwerp.


Wolfgang Peppmeier is een begrip in de kappersbranche. Hij is hét gezicht van vakblad Tophair. Wolfgang rijdt door het land in zijn Peppmobiel en met zijn trainingen en Pepptalks heeft hij al heel wat ondernemende kappers geïnspireerd. In ANKO Kapperszaken zijn de laatste woorden van elke editie voor hem.