Straatje_Wolfgang_kracht_ambitie_ANKO

Of het nu gaat om de ontwikkeling van je zaak of je persoonlijke groei; ambitie is een machtige katalysator om je doelen te bereiken. Ambitie is de prikkel die je iedere keer weer uit je comfortzone haalt en aanzet tot actie. Soms denk je dat er mensen zijn die meer geluk hebben in het leven, maar vaak zijn deze ‘geluksvogels’ ambitieuze mensen die vastberaden en met doorzettingsvermogen hun doelen nastreven. Ze gaan onverstoorbaar door, ook als zij tegenslagen moeten incasseren. Moeilijke periodes zijn voor hen uitdagingen en leermomenten.

Focussen

Ambitie alleen heeft geen voordeel als er geen doelen zijn om na te streven. Ambitie zonder doelen is zoals autorijden met een blinddoek om. Doelen zijn verkeersborden die de richting aangeven. Ambitieuze mensen zijn leergierig en kunnen goed focussen op wat zij belangrijk vinden. Om ambitieus en gemotiveerd te blijven, breek je doelen in kleinere en overzichtelijke stappen en blijf je evalueren en bijsturen.

Zelfreflectie

Ambitieus zijn begint eerst met zelfreflectie en vervolgens ga je nadenken over wat je echt wilt bereiken in je leven. Wat zijn je drijfveren waarvoor je elke ochtend weer je bed uitkomt? Waarvan word je enthousiast en van welke bezigheden krijg je energie? En waar gaat je hart van open?

Bekijk de vlog.


Wolfgang Peppmeier is een begrip in de kappersbranche. Hij is hét gezicht van vakblad Tophair. Wolfgang rijdt door het land in zijn Peppmobiel en met zijn trainingen en Pepptalks heeft hij al heel wat ondernemende kappers geïnspireerd. In ANKO Kapperszaken zijn de laatste woorden van elke editie voor hem.