Ultieme leerbestemming voor professionals.

Je bent nooit uitgeleerd, toch? Ging je voorheen een dag(deel) op pad om een training of cursus te volgen, kan dat nu ook online vanuit huis. “Sinds de coronamaatregelen, heeft digitalisering een toevlucht genomen”, vertelt Patrick van Beek, Educatie Manager bij L’Or al Professionnel. “Daar hebben wij ruim een jaar geleden meteen op ingespeeld met ons educatieplatform Access. Daarbij kun je als haarstylist zelf bepalen hoe en wanneer je wil leren.”

Gloednieuwe studio

Het platform is een succes. “We hebben inmiddels 9.000 unieke accounts”, vertelt Patrick. “En iedere gebruiker bekijkt gemiddeld 8,5 module. Dat is geweldig en daar zijn we dan ook heel blij mee.” Volgens hem past het bij het DNA van kappers om zich te blijven ontwikkelen en geregeld bij te scholen. En met de komst van een gloednieuwe studio, wordt het digitaal leren nog verder uitgebreid.

Interactie

“Dit najaar gaan we live vanuit onze eigen studio’s, op onze eigen splinternieuwe Academie die nu in ontwikkeling is”, vertelt Patrick. “Onze educators worden op dit moment intensief getraind, zodat zij de apparatuur goed kunnen inzetten en inspirerende online trainingen kunnen verzorgen. Het is dan toch handig te leren hoe je goed kan overkomen op de camera, of hoe je bijvoorbeeld interactie kunt opzoeken met je publiek. Dat is online heel anders dan wanneer je in persoon voor een groep staat.” Het idee is om in de studio live uitzendingen te verzorgen voor grote lanceringen en online trainingen. “Of live webinars van onze haarartiesten, die de laatste trends presenteren. De mogelijkheden zijn legio,” aldus Patrick.

De kracht van social

L’Oréal Access biedt theorie aan en een deel praktijk. Daarnaast is er een belangrijk onderdeel bij gekomen, zegt Patrick. “In deze tijd is het als kapper ook belangrijk aandacht te hebben voor je eigen social media kanalen. “Je kunt je eigen sterrenstatus creëren als je goed overkomt. Wij leren je hoe je je eigen content, foto’s en video’s kunt maken en hoe je interactie met je publiek kunt opzoeken.”

Gratis

“Alle e-learnings zijn gratis toegankelijk”, benadrukt Patrick. “Het enige dat je hoeft te doen is je te registreren en dan krijg je toeging tot de trainingen. Wij vinden het belangrijk dat dit voor iedereen – jong en oud – toegankelijk is.”

 

Voor meer informatie: Access Nl.lorealaccess.com.