Financieel_vooruit_Pin_overschot_ANKOEuropean Merchant Finance B.V.

Als ondernemer heb je – vaak buiten je eigen invloed om – weleens momenten dat je op de kleintjes moet letten. Wat als je dan toch door wilt gaan met ondernemen en investeringen moet doen om je salon draaiende te houden? PIN Voorschot biedt passende en laagdrempelige mogelijkheden!

Ruim zeven jaar geleden startten oprichter Diederik Werdmölder en communicatiemanager Dwina Winter PIN Voorschot: Een nieuw, financieel concept waarbij zij ondernemers kleine zakelijke voorschotten –tussen de 2.000 en 50.000 euro – verstrekken. Microfinanciering was nog nooit zo makkelijk.

Persoonlijk contact

Geld lenen om verder te kunnen met je salon kan een drempel zijn, maar dat hoeft helemaal niet. “Als een klant contact met ons opneemt, komen we altijd bij je langs in de salon,” legt Dwina uit. “Op die manier maken we tijd om naar iemands verhaal te luisteren, weten we wat iemand nodig heeft en kunnen we meedenken en advies geven hoe de financiering zo optimaal mogelijk in te richten.”

Eenvoudig

Maar hoe werkt dat nu precies, geld lenen? “Eigenlijk is dat simpel,” zegt Dick Ratelband, die partnermanager is en jarenlang in het bankwezen werkzaam was. “Kleine ondernemers kunnen bij PIN Voorschot een geldbedrag aanvragen. Vervolgens analyseren wij de banktransacties en maken de afweging of we een financiering kunnen verstrekken. Dan kan de klant binnen enkele dagen het geld op zijn of haar rekening ontvangen. De klant betaalt automatisch iedere dag een beetje terug op basis van hun dagelijkse pinomzet.”

Dus stel dat je geld nodig hebt voor een verbouwing van je salon, dan krijg je een PIN Voorschot en betaal je bijvoorbeeld dagelijks 15 procent van je omzet terug. “Dat gaat heel eenvoudig via je pintransacties,” licht Dick toe. “Het aflossen beweegt mee met je dagelijkse pin omzet. Het is een vriendelijke en makkelijke manier van aflossen.”

Flexibel

“PIN Voorschotten zijn kortlopende financieringen van ongeveer zes maanden,” vertelt Dwina. “Maar als je er een maandje langer over doet, is dat ook geen probleem. Wij hebben – in tegenstelling tot banken – geen boeterentes en afsluitprovisie. Of als je een meevaller hebt en sneller kunt aflossen, kan dat ook en ontvang je een bonus.”

Krachten bundelen

PIN Voorschot probeert het midden- en kleinbedrijf met deze financieringsmogelijkheid vooruit te helpen. “Op dit moment zien we dat er problemen ontstaan bij leveranciers die te maken hebben met openstaande facturen,” vertelt Dwina. “Zij willen graag betaald worden, ook zij moeten hun broek zien op te houden en rekeningen betalen. PIN Voorschot kan ondernemers dan prima ondersteunen met een kortlopende geldverstrekking. Op die manier kunnen we met de leverancier samen werken, onze krachten bundelen en de ondernemers helpen.”

Voor meer informatie:
European Merchant Finance B.V.
pinvoorschot.nl

Wat zeggen klanten over PIN Voorschot?

Hairsalon Coup D’Etat Amsterdam / eigenaar Arnand Axel: “PIN Voorschot heeft me door een heftige en moeilijke periode heen geholpen, haalde de financiële druk van de ketel af en daarmee kon ik mij verder concentreren op de rest van de zaak!”