Leander_Grotenhuis_gasthoofdredacteur_ANKO

Geboren: 30 augustus 1984 in Dieren
Ondernemer sinds: 2002
Eigenaar van: Leander Grotenhuis Hairdressers in Dieren, Leander Academy en Impulse
Zoon van: Leo en Sacha Grotenhuis

Voor het eerst in de geschiedenis van ANKO Kapperszaken hebben we een gast-hoofdredacteur. En niet zomaar een! Leander Grotenhuis won de allereerste ANKO Ondernemers Award tijdens het Coiffure Awardgala en mag zich daardoor Ondernemer van het Jaar noemen. Toen we hem vroegen of hij zijn stempel wilde drukken op de laatste editie van ANKO Kapperszaken van 2021, antwoorde hij volmondig ‘Ja’. Hoog tijd dus om deze ambitieuze dertiger eerst eens wat beter te leren kennen!

Sport: “(Braziliaans) jiu-jitsu”

Hobby: “Motorrijden”

Eigen haar: “Kort geknipt. In drie minuten klaar en makkelijk onder een helm.”

Hoeveel uren heeft jouw werkweek?
“Als je alles bij elkaar optelt veel. Maar zoals ik het uitleg: ik vind het leuk om in mijn vrije tijd nieuwe ideeën of fi nanciële plannen op mijn laptop uit te werken. In ieder geval knip ik nog (maar) 20 uur per week.”

Ambities:
“Het opbouwen van een mooi concern, wellicht met meerdere locaties. Maar eerst is mijn doel om de fijnste werkgever te zijn. Dat ga ik doen door een reëel toekomstplan te maken waar ik mijn medewerkers in betrek. Denk aan andere secundaire arbeidsvoorwaarden en plannen om te voldoen aan de moderne wensen van werknemers.”

Inspiratiebron:
“Mo Gawdat, voormalige chief business offi cer van Google X en auteur van het boek ‘De logica van geluk’. Ook auteur Jos Burgers vind ik inspirerend.”

Over gast-hoofdredacteur zijn in ANKO Kapperszaken:
“Ik vond het heel leuk mee te mogen denken en zoveel contact te leggen met verschillende collega’s. Dit blad zet alle soorten kappers in de spotlights en dat is van grote toegevoegde waarde.”

Over de ANKO Ondernemers Award:
“Vet! Gewoon tof! Goed idee van de ANKO om ook aandacht te besteden aan het werk ‘achter’ een kapsalon.”

Motto:
Als de gebeurtenissen blijven zoals ze zijn, maar je de manier waarop je erover denkt kan aanpassen, kan je dan simpelweg ‘gelukkiger’ zijn? (Mo Gawdat)

Guilty pleasure:
“De uitlaat en gebrul van mijn motor. Heerlijk in een tunnel!”

Fan van:
“Marvel films! In mijn kantoor hangt een grote poster van Wolverine.”