Duran_Lantik_Holli_Smith_Keune_ANKO

Duran Lantink presenteerde zijn nieuwste collectie “DURAN-SKI” in het Palais de Tokyo. De Nederlandse ontwerper toonde sculpturale kledingstukken met uitbundige volumes die silhouetten vervormden in vloeiende curves. Ter gelegenheid daarvan maakte de gerenommeerde Amerikaanse hairstylist Holli Smith gebruik van de expertise van Keune Haircosmetics om sleek-looks te creëren die de extreme volumes van de knitwear en outerwear benadrukten en tegelijkertijd contrasteerden.

Parijs, 4 maart 2024. Voor zijn eerste najaarscollectie koos Duran Lantink voor een conceptuele benadering van de lifestyle en vrijetijdsbesteding rondom luxe wintersporten. De Nederlandse ontwerper heeft skikleding gebruikt en het zowel verkleind al opgeblazen tot kleine waistcoats, waarbij hij zijn kenmerkende opvultechniek met schuim heeft gebruikt om onderliggende volume te creëren.

Het merk blijft trouw aan zijn bewuste aanpak door gebruik te maken van een mix van restvoorraden en vintage stukken voor het leer, schapenvacht en fluweel in de collectie, terwijl nieuwe duurzame materialen zoals gerecyclede lycra en wol het merk de mogelijkheid bieden om op verantwoorde wijze te groeien.

Het niet te missen pufferjack wordt opnieuw samengesteld tot bijgesneden twinsets van hergebruikte ski-jassen, shearling jassen worden gemaakt van overgebleven schapenvacht en gecombineerd met bijpassende shaved boots. Het merk speelt nog steeds met hybride ontwerpen, waarbij vintage stukken van Loewe en Margiela de basis zijn voor nieuwe vormen; een schuine leren bomber en een gewatteerde hot pants.

Duran_Lantik_Holli_Smith_Keune_model_ANKOVoor de hairstyling koos Lantink voor Holli Smith, een gerenommeerde Amerikaanse haarstylist. Haar moderne, verfijnde esthetiek was te zien op de catwalks en in reclamecampagnes van grote modehuizen zoals JP Gaultier, Miu Miu, Balenciaga, Marc Jacobs, Chloé & Calvin Klein.

In samenwerking met Keune Haircosmetics konden Smith en haar team innovatieve producten van hoge kwaliteit gebruiken om looks te creëren die perfect contrasteerden met de vormen en volumes van de collectie.

Minimalistische plating met een glanzende afwerking en androgyne wet-looks gaven de show een extra karakter.