Dit_is_mijn_bloedgroep_ANKO

Om maar met de deur in huis te vallen; volgens mij kleuren wij als kappers allemaal enigszins ‘buiten de lijntjes’. Niet in de zin van illegale praktijken ofzo, maar als in ‘we zijn een apart slag mensen met een eigen manier van doen’. Kappers zijn creatief, expressief, sociaal – we zijn mensen-mensen – en echte doeners. En we zijn gewoon bijzonder, op een hele leuke manier!

Ik ben daar trots op! Ik voel me thuis bij deze bloedgroep. Natuurlijk heb ik allerlei mensen om mij heen in mijn familie en vriendenkring die niets met het kappersvak te maken hebben en ik ben dol op hen. Maar ik vind het heerlijk om met vakgenoten te praten. Over het vak, de technieken, de ervaringen, van alles! En als zo’n vakgenoot dan ook nog ondernemer is, dan kan zo’n gesprek écht lang duren! Want het ondernemerschap kent minstens zoveel uitdagingen als ons vakmanschap. En ook voor het ondernemerschap moet je een bepaald type mens zijn; je moet op jezelf durven vertrouwen, risico durven nemen, visie hebben en flinke dosis lef.

De ANKO is wat dat betreft een community van gelijkgestemden voor mij. En toch is er ook nog zo ongelofelijk veel diversiteit in onze club! Grote ketens, kleine zelfstandigen, plattelandskappers, stedelijke salons, gespecialiseerd in kleuren of kroes- en krullend haar, haarwerkspecialisten, barbiers, noem maar op. We hebben alles in huis! Allemaal verschillend, maar verenigd door onze liefde voor het vak en ons streven naar een succesvolle onderneming. Trotse, ondernemende kappers dus!

Ik hoop heel erg dat jij als lid voelt dat je met jouw lidmaatschap deel uitmaakt van iets groters dan alleen maar de optelsom van alle individuele leden. Want we zijn écht een krachtige community, dankzij jou!