ANKO-lid Petra Scholten

ANKO-lid_Petra_Scholten_Duurzamen_stappen

Petra Scholten van Nature Hair in De Wijk heeft met haar salon bewuste keuzes gemaakt voor een duurzame toekomst. Petra is ANKO-lid, ambassadeur van Chapter Green en product specialist van Rainbow Colors, Rodolphe & Co en Zenz Organic Products.

Hoe was het om af te stappen van traditioneel kleuren?

“De overstap van traditioneel naar bewust werken heb ik – evenals mijn team – als zeer positief ervaren. De gezondheid van mijn medewerkers was mede een reden om deze stap te zetten. De meeste klanten zijn erg enthousiast over onze manier van werken. Tevens is onze klantenkring flink uitgebreid met nieuwe klanten die heel bewust op zoek zijn naar een salon die bewust en/of natuurlijk werkt. Door op deze manier te werken zijn we goed voor onszelf, onze klant en het milieu.”

Rainbow Colors – geen concessies nodig

“Met Rainbow Colors kunnen wij ook de klant bedienen die toch nog traditioneel gekleurd wil worden en tevens een duidelijke verbetering van ingrediënten wenst. Denk hierbij aan klanten die een lichtere kleur wensen. Door het toevoegen van Rainbow Colors aan ons assortiment bieden we een breed spectrum aan behandelingen.” Rainbow Colors kan de 1e stap zijn om te kiezen voor een bewustere manier van werken, zonder concessies te hoeven doen op creativiteit en resultaat.

Mineral Colours – maak klanten bewust

“Doordat we met Mineral Colours zijn gaan werken hebben we veel klanten bewust kunnen maken van de mogelijkheden van gezondere haarkleuring. De klant ervaart een minder ‘harde’ uitgroei en zowel de kleur als de kwaliteit van het haar blijft zichtbaar beter vergeleken met een traditionele haarverf.” Kiezen voor Mineral Colours kan voor de kapper de 2e stap zijn in het bewuster behandelen van het haar. Echter kiezen kappers er ook regelmatig voor om direct met Mineral Colours te starten. Dikwijls hebben ze voor de hele specifi eke wensen nog Rainbow Colors aan het assortiment toegevoegd.

Organic Infused Colors – de ultieme stap

“Het haar wordt echt blij van deze 100% natuurlijke plantenkleur! Dit is de veiligste en gezondste manier van kleuren. Het haar krijgt er echt een boost van. Klanten komen specifi ek naar onze salon om met planten gekleurd te worden. Tevens is deze kleuring zeer geschikt voor klanten met een allergie of klanten die heel bewust en puur willen leven.” Wanneer je kiest voor de 100% natuurlijke plantenkleur van Organic Infused Colors stap je helemaal weg van chemie, de ultieme stap naar natuurlijk, bewust en gezond werken.

Denken in stappen

“Mijn advies is om te denken in stappen en te starten met Mineral Colours. Wanneer je helemaal vertrouwt bent met het werken met Mineral Colours kun je de plantenkleuring aan je assortiment toevoegen. Wanneer de stap naar Mineral Colours te groot voelt, is er altijd nog de mogelijkheid om eerst met Rainbow Colors te starten. Een fijne bijkomstigheid van werken met bovenstaande producten is dat Chapter Green -indien gewenst – kappers met elkaar in contact brengt. Hierdoor is het mogelijk om feedback te vragen aan professionals met praktijk ervaring en aan de kleurspecialisten van Chapter Green. Zo sta je er nooit alleen voor!”

Meer info?
www.chapter.green
info@chapter.green
www.nature-hair.nl