Of ik als twintiger de ambitie had om voorzitter van een branchevereniging te worden? Nee joh! Ik was bezig met steeds beter worden in mijn vak en daarbuiten met de typische vrijetijdsbestedingen van een twintiger. Maar ambitieus ben ik wel altijd geweest.

Ambitie is iets heel persoonlijks. Sommigen dromen misschien van veel geld verdienen en groots en meeslepend leven. Anderen willen de allerbeste worden in die ene specifieke vaardigheid waar ze een aangeboren talent voor hebben. Maar ambitie kan ook een goed evenwicht tussen werk en privé zijn, balans in je leven. Of geluk, rust en tevredenheid. Weer een ander ambieert juist een leven on the edge, vol prikkels en uitdagingen. Wat ambitie betreft is er geen goed of fout, het gaat erom wat jíj wil. En het is ook iets dat met de jaren verandert.

Als twintiger was mijn ambitie om een hele goede kapper te worden en de salon van mijn ouders succesvol voort te zetten. Pas toen ik vol in het ondernemerschap stond en mede door de ANKO steeds meer leerde over onze branche, groeide de ambitie om een bijdrage te leveren aan de branche en de vereniging. Ik heb vaak een mening en wilde daar ook iets mee doen. Nu ik voorzitter ben, verandert die ambitie weer en gaat het minder over mij.

Mijn ambities nu gaan eigenlijk meer over de ambities van onze leden. Dat klinkt misschien raar, maar mijn droom is dat we als ANKO álle ambitieuze, ondernemende kappers van Nederland mogen ondersteunen op hun pad naar een succesvolle toekomst. Mijn ambitie is dat leden lid blijven en niet-leden lid worden, zo simpel is het. En waarom? Omdat onze hele branche – al die hardwerkende ondernemende kappers! – dan profiteert van wat de ANKO in meer dan 130 jaar heeft opgebouwd.

Als jij nog geen lid bent; de gezamenlijke Kracht van Kappers ligt voor het grijpen. In deze kennismakingseditie van ANKO Kapperszaken lees je wat we allemaal voor je doen. Join the club!